QSO PARTY 2018

Toen we de party in de vorige eeuw opgestart hadden konden we niet bedenken dat we het 27 jaar zouden volhouden. Nou het is dus zover op 25 november 2018 gaat de 28 e editie van start. We zullen werken op 2 meter en op 80 mtr in het bandsegment 3.650-3.750.

De QSO party is van 11.00 – 14.00 uur. Lokale tijd. Deze QSO party zal in het teken staan van een gezellige bijeenkomst via de radio, waarbij zo veel mogelijk V.R.Z.A. clubstations in de lucht zullen zijn. Het is GEEN contest, dus u behoeft ook geen volgnummers uit te wisselen.

Wel kunt u deze dag het bijzonder mooie DIVISIONAL AWARD in de wacht slepen met de vermelding
28 e V.R.Z.A. QSO party 2018 “.

Om dit award te behalen wijken we iets af van de normale regels, juist omdat het in een dag te behalen is. Voor het aanvragen van het award dient u op HF 8 en op VHF/UHF 4 PI4 clubstations van de VRZA gewerkt te hebben. De QSO party wordt gehouden op zondag 25 november a.s. van 11.00 – 14 .00 uur local time op de banden 80 en 2 meter. De volgende PI4 stations tellen mee voor het award en we moedigen ze dan ook aan om allemaal QRV te zijn:

 • PI4ADH Helderland
 • PI4TWN Twente
 • PI4AVG Achterhoek
 • PI4VGZ ´t Gooi
 • PI4DHG Haaglanden
 • PI4VNL Noord Limburg
 • PI4EDE Zuid Veluwe
 • PI4YSM Ysselmond
 • PI4EHV Oost Brabant
 • PI4ZLB Zuid Limburg
 • PI4FLD Flevoland
 • PI4ZWN Z-W Nederland
 • PI4GN Groningen
 • PI4VRZ/A Kootwijk Radio en mogelijk wisselend
 • PI4KGL Kagerland PI4CQP/A Hedel en mogelijk wisselend

De logs kunt u, binnen 4 weken, mailen aan pg9w@vrza.nl. Voor de aanvraag van het DIVISIONAL award dient u een loguittreksel te sturen aan de award manager:
Marjolijn Wobbema (PD0MWK)
award@vrza.nl

Aanvragen: o.v.v. Divisional Award en uw call of luisternummer. De awards zijn deze keer geheel GRATIS. Ook de clubstations moedigen wij aan hun logs op te sturen, daar deze gebruikt kunnen worden ter controle van de aanvragen voor het Divisional award. Ook onze luisteramateurs moedigen wij aan om hun log in te sturen volgens de normale regels, dus niet meeliften met een station. Wij wensen ieder veel plezier toe op 25 e nov. en hopen velen van u te ontmoeten.

Tot werkens.
W.A. Visch PG9W
Manager QSO party.

PS, Denk er wel aan dat op 80 mtr de condities kunnen toenemen, hetgeen het lekker spannend kan maken.