Radiovlooienmarkt Tytsjerk zaterdag 15 april 2023

VERON afdeling A-14 Friesland-Noord organiseert, na drie jaar oponthoud, voor de 35e keer: Radiovlooienmarkt Tytsjerk op zaterdag 15 april 2023.

Wat tref je hier aan? Het R14-QSL-bureau, diverse infostands. Onderdelen en apparatuur van laag- tot hoogfrequent; antennes en antennemateriaal, coax, dongels, bouwpakketten, surplus, nieuw old stock (NOS), zelfbouw, boeken en tijdschriften, noem maar op.

In de biljart- en leeszaal vindt een tentoonstelling plaats van zelfbouw en demonstratie met als thema: meten is weten! De zaal is open om 9.00 uur en om 14.30 uur is alles weer opgeruimd.

De toegang is zoals altijd GRATIS.

Info: www.pi4lwd.nl en mail/reserveren: pi4lwd@veron.nl

Route: Halverwege Leeuwarden-Hardegarijp sla je af richting Tytsjerk. Het dorpshuis ‘Yn e Mande’, Noarderein 1, is te vinden na 300 meter aan de linker kant. Ruime parkeergelegenheid (ook gratis) tegenover en naast het dorpshuis (dus niet op de weg parkeren i.v.m. doorgang hulpdiensten). Invalide parkeerplekken zijn gereserveerd naast de hoofdingang.

Deel dit...

GROninger Radio  Amateur Treffen

Na een onderbreking door een vervelende Corona periode, zijn we er weer klaar voor om weer het GRORAT weer nieuw leven in te blazen. We hebben gemerkt dat we de laatste jaren een waardevolle invulling hebben kunnen geven aan het verloren gegane Noordelijk Amateur Treffen (NAT). Het blijkt dat er nog steeds een behoefte is aan een treffen in het vroege voorjaar, door een Markt met Radio, Elektronica, Computer, Hobbytechniek en Demo te houden.

Voor deze markt is opnieuw het samenwerking verband verlengt tussen Groninger Radio Amateurs, de st. RCGA en www.vitalisvlooienmarkten.nl    

Op zaterdag 11 februari 2023 gaan we opnieuw een markt opzetten door weer een 

GRONINGER  RADIO  AMATEUR TREFFEN

te organiseren. Wij willen u graag de uitnodigen om op deze markt aanwezig te zijn.

Het wordt gehouden voor zendamateurs, luisterstations, geïnteresseerden in de Radio- en ATV techniek maar ook voor hobby enthousiasten op Computer gebied, Elektronica en zelfbouw. Aanvoer van nieuwe en gebruikte spullen zullen in ruime mate aanwezig in allerlei variëteit. We gaan ook weer stands inrichten waar demonstratie wordt gegeven over de mogelijkheden met Radio, Elektronica, Mini PC’s, opleidingen en dergelijke.

Daarbij is het gezellig treffen, uitwisselingen van opgedane ervaringen en bijpraten ook een belangrijk onderdeel. Er zal een afhaalpunt aanwezig zijn voor de nodige versnaperingen op de markt 

De markt wordt georganiseerd in de bekende Veilinghallen (Flowerdome) Legroweg 80, 9761TD te Eelde. Dit ligt 10 Km ten zuiden van Groningen en prima bereikbaar per openbaar vervoer en op loopafstand van Groningen Airport Eelde. De hal heeft een oppervlakte van 2500-3000 m2,  is uitstekend verlicht en verwarmd.

In het zelfde complex wordt elke week een zeer grote vlooienmarkt georganiseerd door Vitalis, die vele duizenden bezoekers trekt. Door samenwerking hebben bezoekers nu direct toegang voor beide markten voor één entree prijs van slechts € 3,50. Kinderen tot en met 13 jaar gratis entree. De radiomarkt is zaterdag voor het publiek geopend van ~9:30 H tot 15 H. Gratis Parkeer gelegenheid is in ruime mate aanwezig!

Voor handelaren bestaat de mogelijkheid met de auto de hal in te rijden en de artikelen op de kraam uit te stallen. Dat kan vanaf vrijdagmiddag 10 februari van 15 H tot ca 17 H en zaterdag 11 februari vanaf 8 H.. 

De kosten voor een marktkraam (~4 x 1 m) bedragen € 30,00. Dit is inclusief 2 toegangskaarten, gebruik van elektriciteit en parkeren. Des gewenst is ook een ook een halve kraam mogelijk voor een eenmalige shack opruiming! 

Bij belangstelling, verzoeken wij u om uw standruimte tijdig te reserveren. Voorkeur gaat uit naar een E-mail met adres gegevens en gevraagd aantal stands. Per post of telefonisch is ook mogelijk.

Namens de Groninger Crew en de Radio Contest Groep Assen.

Eene de Weerd, pa3ceg    eenedeweerd@hetnet.nl   of   pa3ceg@hetnet.nl    Website; www.grorat.nl

Zandvoort 31
9331JH Norg
Tel. 0592 61 35 57    

Deel dit...

7 december eindjaarslotterij

Beste leden en donateur.

Op woensdagavond 7 december houden we een EINDJAARSLOTERIJ met vele prijzen.

Hoofdprijs:

TYT MD-UV390 DMR Dualband Portofoon met gratis GPS (3011)

De loten a 1€ zijn uitsluitend in de zaal te koop op 7 december. En Raymond PA7RAY trakteert weer taart. Nee, hij is niet weer jarig dit jaar maar is met pensioen.

Inloop 19 uur.
Zaal open 19.30 uur.
Adres: Lekstraat 2 Almere, Buurtcentrum de Draaikolk.

Deel dit...

VRZA QSO Party 2022

Dit jaar houden we de 32e editie van de VRZA QSO-party ter gelegenheid van de verjaardag van de Vereniging voor Radio Zend Amateurs. In 1951 is zij opgericht en daarom vieren we dit keer alweer de 71e verjaardag.

Zoals de afgelopen jaren zullen we elkaar weer in november in de ether ontmoeten. We houden de QSO party altijd op de zondag het dichts bij de oprichtingsdatum, dit jaar op zondag 20 november van 13.00 uur tot 16.00 uur lokale tijd. Deze QSO party zal zoals gewoonlijk in het teken staan van een gezellige bijeenkomst via de radio, waarbij zoveel mogelijk VRZA afdelingsstations in de lucht zullen zijn en waarbij we elkaar weer eens kunnen spreken. De ideale kans dus om lekker bij te kletsen.

zondag 20 november van 13.00 uur tot 16.00 uur lokale tijd

2 meter SSB en FM

80 meter tussen 3.650 en 3.750 kHz


Het is GEEN contest, dus u behoeft ook geen volgnummers uit te wisselen. Wel kunt u deze dag het bijzonder mooie DIVISIONAL AWARD in de wacht slepen met de vermelding

“32e VRZA QSO party 2022 “

Om dit award te behalen wijken we iets af van de normale regels, juist omdat het in een dag te behalen is. Voor het aanvragen van het award dient u op HF 8 of op VHF 4 PI4 afdelingsstations van de VRZA gewerkt te hebben.

De afdelingsstations van de VRZA in 2021 zijn :

• Helderland PI4ADH
• Oost-Brabant PI4EHV
• West-Branbant PI4WBR
• ‘t Gooi PI4VGZ
• Achterhoek PI4AVG
• Flevoland PI4FLD
• Groningen PI4GN
• Drenthe PI4VDR
• Amsterdam PI4ASD
• Emmen PI4EMN

• Eemland PI4RCB
• Haaglanden PI4DHG
• Kagerland PI4KGL
• Noord-Limburg PI4VNL
• Zuid-Limburg PI4ZLB
• Twente PI4TWN
• IJsselmond PI4YSM
• Zuid Veluwe PI4EDE
• Zuid-West Nederland PI4ZWN
• PI4VRZ/A
• PI4CQP/A

Dit jaar houden we de 32e editie van de VRZA QSO-party ter gelegenheid van de verjaardag van de Vereniging voor Radio Zend Amateurs. In 1951 is zij opgericht en voor het aanvragen van het award kunt u alle gegevens vinden op de website van onze vereniging: https://www.vrza.nl/wp/certificaten/#divcert

Clubstations, individuele zendamateurs en luisteramateurs kunnen hun log binnen 4 weken insturen naar contestmanager@vrza.nl. Van alle deelnemende afdelingstations hoop ik binnen 4 weken hun log als checklog te ontvangen.

73 Karin Mijnders PA2KM
contestmanager@vrza.nl

 

Deel dit...

VRA ACTIVITY DAY

Dit jaar organiseren wij op zaterdag 15 oktober 2022 de VRA ACTIVITY DAY, als herdenking aan de stichting van V.R.A. op 18 oktober 1998. Het doel van deze wedstrijd is meer bekendheid geven aan onze vereniging en tegelijk te trachten meer activiteit te creëren op (vooral) de 2 meterband en de 70 centimeterband vanuit alle hoeken van het land en de buurlanden.

DEELNEMERS:
Alle zendgemachtigde radioamateurs en alle luisteramateurs worden uitgenodigd om deel te nemen, zonder discriminatie naar afkomst, taal, vereniging, of wat dan ook. V.R.A. wil hier doelbewust een positief signaal geven naar ALLE radioamateurs.

DUUR:
Zaterdag 15 oktober 2022 van 17:00 tot 21:00 uur lokale tijd (15:00 tot 19:00 UTC).

OPROEP:
CQ VRA ACTIVITY DAY

OPMERKING:
➢ Alle verbindingen 2 m en 70 cm, in SSB en FM zijn toegelaten.
➢ Bij elke verbinding moet de mode en de band genoteerd worden.
➢ Respecteer de bandplanning.
➢ Elk station mag per mode en band slechts éénmaal gelogd worden.
➢ Verbindingen via repeater zijn niet toegelaten.

UIT TE WISSELEN EN IN LOG TE VERMELDEN:
➢ DATUM EN TIJD (IN UTC)
➢ ROEPTEKEN TEGENSTATION
➢ RS
➢ VOLGNUMMER
➢ AFDELINGSAFKORTING (zie verder)
➢ MODE (FM of SSB)
➢ BAND (2 m of 70 cm, in te vullen als ‘2’ of ‘70’.) “Flash”-informatie van de vzw Vlaamse RadioAmateurs – V.R.A. vzw
➢ QTH LOCATOR (Maidenhead systeem, zeer belangrijk voor de puntenberekening)

GELDIGE AFKORTINGEN VOOR AFDELING/CLUB/SECTIE
➢ De afdelingen van de VRA die tellen als vermenigvuldiger worden afgekort naar vier letters. Deze erkende afdelingen zijn:
BELL – BRAL – HOBR – LARA – LIER — MERA – NLBR –OBRA – PRAC – TAXA – ZWVR
➢ Bijkomende GELDIGE afkortingen die tellen als vermenigvuldiger:
▪ van onze zusterverenigingen: UFRC en VRZA
▪ van de vrienden van UBA, de afkorting van de sectie, voorafgegaan door ‘X’ (vb. XMCL, XLLV, …)
➢ Al de anderen geven XXXX
➢ Een lijst van de geldige afkortingen van de afdelingen/secties is te vinden in een bijlage. (te vinden op onze website)

VOORBEELDEN:
ON4PRA 59001 PRAC JO20hh FM 2
ON4PRA 59025 PRAC JO20hh SSB 70
ON7GZ 59002 MERA JO21xx SSB 2
DE LUISTERAMATEURS:
Voor de luisteramateurs gelden dezelfde regels. Eenzelfde station mag maximaal
3 maal voorkomen. Bij de gehoorde stations moeten alle uitgewisselde gegevens
en de mode en frequentie worden genoteerd:
Bijvoorbeeld: ON4DPP 59001 DPPR JO15KK ON7NW 59001 DPPR JO15KL FM 70

 

Klik hier voor de instructies over het logboek.

Deel dit...