Friese Radio Markt Beetsterzwaag 2024

Op 25 mei 2024 organiseert de afdeling Friese Wouden A63 weer de jaarlijkse Friese Radio Markt. Deze markt, die plaatsvindt in het prachtige bosrijke Beetsterzwaag in Friesland, is een walhalla voor radio- en elektronica liefhebbers.

De markt biedt een diversiteit aan goederen en diensten. Zo kunt u als bezoeker terecht bij ruim 100 standhouders, waar zowel particulieren als handelaren hun goederen aanbieden. U kunt hier terecht voor het vinden van dat ene speciale onderdeel dat u al lang zocht of misschien wel iets aantreffen dat u heel goed kunt gebruiken bij uw hobby of in uw hobbykamer.

De Friese Radio Markt verwacht elk jaar ongeveer 1500 bezoekers, die de gezelligheid en gemoedelijke sfeer van de markt alom roemen. Het onderlinge contact tussen zendamateurs die elkaar regelmatig tegenkomen op de band is een extra pluspunt. Dit alles onder het genot van een kop koffie, iets fris en misschien zelfs een hapje uit de keuken van dorpshuis “De Buorskip”.

VERON afdeling A63 ‘De Friese Wouden’
formeel vertegenwoordigd door d
Stichting Radiozendamateurs Friese Wouden
KvK nummer: 01179915
www.a63.veron.nl
Email: frm-cie@a63.org

Deel dit...

Landelijke noodcommunicatie oefening “Last Mile 2024”

Op zaterdag 6 april tussen 11.00 en 14.00 houdt DARES (Dutch Amateur Radio Emergency Service) een landelijke noodcommunicatie oefening, DARES bestaat voor het grootste deel uit aangesloten radioamateurs die hun kennis en kunde inzetten ten behoeve van noodcommunicatie. Bij grootschalige communicatie-uitval kunnen ze zo een brugfunctie vervullen tussen burgers en de overheidspartijen in het doorgeven van noodberichten. Het is daarvoor belangrijk om regelmatig te oefenen.

De oefening van 6 april, genaamd ‘Last Mile 2024’, gaat uit van grootschalige uitval van telecommunicatievoorzieningen waarbij de burgerbevolking geen gebruik meer kan maken van hun reguliere communicatie zoals telefoon en mobiele netwerken. Doorheen het hele land zullen DARES regio’s een lokaal net activeren waarin DARES stations actief worden onder calls met de extensie /DARES. Ook komen de regionale coördinerende DARES hoofdstations in de lucht onder PI9Dx calls. Omdat in dergelijke noodsituaties ook dankbaar gebruik zal worden gemaakt van niet-DARES stations in het radionet, is een deel van deze oefening gericht op het leggen van contact tussen de DARES stations en andere radioamateurs in het gebied. We nodigen daarom radioamateurs uit om tussen de eerder genoemde tijden te luisteren op de 2m en HF banden naar activiteit rondom deze oefening. Met enige regelmaat zullen daar /DARES of PI9Dx stations een CQ roepen in het netwerk, waarop u retour kunt komen. Naast de connectie op zich, zult u ook gevraagd worden naar uw locatie zodat de DARES coördinatoren een beeld krijgen van het dekkingsgebied van het radionet. Voor meer informatie zie https://dares.nl/.

Deel dit...

Radiomarkt tijdens de VRZA Radiokampweek afgelast!

In verband met het forse aantal afmeldingen vanwege Koningsdag en de Radiomarkt in Kassel (D) heeft de organisatie van de Radiomarkt helaas moeten besluiten om onze Radiomarkt niet door te laten gaan.

Wij willen graag de teleurstelling voorkomen bij zowel de verkopers, vanwege het teleurstellende aantal bezoekers, als bij de bezoekers vanwege het lage aantal kramen.

Vanwege de koppeling met de VRZA Radiokampweek is een andere datum voor ons niet mogelijk.

 

We hopen iedereen in 2025 weer te mogen begroeten op onze radiomarkt.

Organisatie VRZA Radiokampweek

Deel dit...

Zaterdag 24 februari Elektronica Vlooienmarkt

De VERON afd. Noord Oost Veluwe

Organiseert op: ZATERDAG 24 FEBRUARI a.s.
Van 9:00 tot ca. 15:00 uur In MFC Aperloo

Stadsweg 27
8084 PH ‘t Harde

Voor de 26e keer

ELEKTRONICA
VLOOIENMARKT

Verkoop van radio apparatuur, portofoons, transceivers, onderdelen, antennes, antennemateriaal, coaxkabel, LED-strips en controllers, computers, laptops, computer toebehoren, pluggen, batterijen, elektronica onderdelen, montage, materialen, etc.

Entree: 4 Euro Kinderen t/m 12 jaar gratis entree

Deel dit...

Silent Key – Herman van Sutphen (PE1GDF)

Na een strijd met zijn gezondheid is op 15 december 2023 Herman van Sutphen PE1GDF toch onverwacht overleden. We gaan deze gedreven radiozendamateur die graag op onze bijeenkomsten kwam missen.

Namens het bestuur van de afdeling Flevoland, wensen wij de naaste heel veel sterkte bij dit verlies.

Deel dit...