PI1FLD

 

Na lange afwezigheid van een repeater in Flevoland en een speurtocht naar een geschikte locatie hebben we toestemming gekregen om een repeater te plaatsen op de Eurotoren in Almere. De Eurotoren is gelegen aan de Landdrostdreef in Almere, direct naast het treinstation Almere Centrum en is één van de hoogste locaties in Almere.

Doelstelling
Het is gebleken in de afgelopen jaren, door het gebruik van digitale techniek en het verdwijnen van de repeater PI2FLD, er versplintering optreed onder de zendamateurs van Flevoland en omstreken. Na het verdwijnen van PI2FLD is een centrale ontmoetingsplek met een goede dekking een wens van vele zendamateurs. Het terugkeren van een repeater in Flevoland komt het experimentele karakter van het zendamateurisme ten goede. Daarnaast is er een sterke behoefte aan het sociale contact tussen de zendamateurs in de regio. De nieuwe repeater kan in deze behoefte voorzien.

We gaan over op 2 tijdlsoten Brandmeister. De animo voor een lokale tijdslot/talkgroup in de regio flevoland is te laag gebleken. Dit betekend dat PI1FLD binnen enkele dagen volledig op het Brandmeister netwerk is gekoppeld. Co en Loui, bedankt voor het omzetten! Iedereen veel plezier met PI1FLD. Zodra die volledig is gekoppeld geven we weer een update. Hier alvast het nieuwe logo.

Locatie
De Eurotoren is direct gelegen naast het centraal station midden in Almere. Dit iconische kantoorgebouw bestaat uit 20 verdiepingen en behoort met een hoogte van 77 meter tot de hoogste gebouwen van Almere.

Met vriendelijke groet,

Co van Leeuwen PA5CC
Loui Kuperij PD1LOI
Dick Vos PH0DV
Guido Visser PE1ROX